Sammenlign
A-kasser

A-kasse guide

Du er her: A-kasser (.dk)->FTFa

FTFa

Optager: Alle lønmodtagere og selvstændige

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 488

Tilbydes fagforening? nej, FTFa er kun en A-kasse. Men FTF er samtidig hovedorganisation for en række faglige organisationer

Tilbydes Lønsikring? ja - via Gjensidige. Dækning kr. 2.000-40.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Kvalificeringsperiode 9 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 394 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Sammenlign FTFa med andre A-kasser

 • FTFa har i perioden 2018-2023 haft en medlemsfremgang på næsten 10% mod gennemsnit for alle A-kasser på ca. 3%.
 • FTFa har meget få klager fra deres medlemmer. I følge den seneste opgørelse af klager har FTFa kun lidt over 0,5 klager pr. 1.000 medlemmer.
 • Med en trustscore på 4,3/5 ligger FTFa blandt de bedst bedømte a-kasser på Trustpilot (set 20.11.2023).

Indmeldelse i FTFa A-kasse

Indmeldelse i FTFa kan ske på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse. Du kan også skifte A-kasse til FTFa.

Medlemsfordele i FTFa:

FTFa har en række forskellige tilbud til deres medlemmer, herunder:

 • Attraktiv og billig lønsikring
 • Hjælp til din jobsøgning
 • Hjælp til karriereskift
 • Møder og arrangementer om alt fra jobsøgning og netværk til selvstændig virksomhed og efterløn.
 • Sparring på jobansøgning og CV
 • Karriererådgivning også selvom du er i arbejde
 • Socialrådgivning af FTFa's egen socialrådgiver
 • Du kan altid være medlem hos FTFa, uanset om du senere skulle skifte job. FTFa er tværfaglig, så derfor kan du blive i FTFa uanset, hvor du arbejder.
 • FTFa samarbejder med virksomheder om rekruttering, branding og outplacement.
 • FTFa samarbejder med Jobindex om at finde kandidater til ledige jobs.

Mere om FTFa:

FTFa er en tværfaglig a-kasse, hvilket betyder at alle kan blive medlem uanset job eller uddannelse. Via deres samarbejde med 58 forskellige organisationer har FTFa desuden indgående branchekendskab inden for mange områder, bl.a. Finans og forsikring, Kost og sundhed, Kunst, Landskab, teknik og konstruktion, Politi og forsvar, Privat og offentlig administration, Transport og Undervisning.

Udover at have fokus på at udbetaling af dagpenge og efterløn kører problemfrit, prioriterer FTFa jobrådgivningen meget højt. FTFa gør alt, hvad de kan for at få deres medlemmer hurtigt videre i nyt job. FTFa vil være den korteste vej til et nyt arbejde for deres medlemmer.
(kilde: FTFa).

Særlige tilbud for studerende? Du kan som gratis studiemedlem bruge alle A-kassen's tilbud. Særligt for studerende tilbyder FTFa sparring på cv og ansøgning indenfor 24 timer, Gode råd til praktikpladsansøgning.
Se vores sektion for studerende

Disse job søger ledige medlemmer af FTFa

Tabellen viser de 25 mest søgte job blandt ledige medlemmer i FTFa i april måned 2023. Tallene stammer fra de jobtitler som ledige i FTFa har angivet at søge og stå til rådighed for ("Jeg søger job som").

Antal ledige er opgjort som antallet af jobparate personer mellem 16-66 år, uanset ledighedslængde, som i den sidste uge i den valgte måned er ledige og/eller aktiverede og ikke fritaget for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. I FTFa var der i sidste uge af april 2023 registreret 6.092 ledige medlemmer.

Hver ledig kan medgå flere gange i opgørelsen, da der kan angives flere jobønsker og søges flere forskellige job.

JobtitelAntal ledige
Socialrådgiver823
Bygningskonstruktør450
Pædagogmedhjælper342
Skuespiller330
Marketingmedarbejder293
Kontormedhjælper264
Projektleder261
Butiksassistent245
Lager- og logistikmedarbejder231
Ernærings- og sundhedskonsulent221
Musiker215
Film-, TV- og animationsarbejder201
Receptionist, kontor200
Kundeservicemedarbejder200
Bankrådgiver185
Job- og virksomhedskonsulent155
Køkkenmedhjælper152
Koordinator149
Ejendomsmægler149
Musiklærer146
Kunstner146
Projektmedarbejder144
Multimediedesigner128
Bogholderi- og regnskabsassistent128
Salgs- og kundeansvarlig124

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

Hvor finder du FTFa?

Du kan møde FTFa på syv forskellige adresser. De har cirka 170 medarbejdere, der sidder i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Odense, København, Herning, Kolding og Næstved. Hovedkontoret ligger i København.

FTFa tilbyder at du kan holde møder med dem digitalt - det vil sige som telefon- eller videomøder. Dog skal det første møde med A-kassen (CV-samtalen) holdes ved personligt fremmøde. Læs mere om digitale møder med din A-kasse.

Meld dig ind i FTFa her

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2024 er kr. 20.359 pr. måned. De første 3 måneder har du mulighed for at få beskæftigelsestillæg så din maksimale dagpengesats kan komme op på kr. 24.199. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 263.232. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 7.000 til fagforening.

Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Ny familiefagforening fra ASE

Nyhed fra ASE: Fagforening for hele familien for 99 kr./md.
læs mere

Du kan nu holder møder med din A-kasse som telefon- eller videomøder

Nu kan du holde møder med A-kassen som video- eller telefon-møder..
læs mere