A-kasse inden for el og miljø?

Traditionelle A-kasser på området:

Dansk El-forbund

Dansk El-Forbund er den eneste rigtige a-kasse hvis du er elektriker.

Teknisk Landsforbund

Teknisk Landsforbund er for dig, der arbejder med udvikling indenfor teknik, design eller konstruktion. Du har en erhvervs- eller videregående uddannelse til og med bachelorniveau.

Billigere a-kasse mulighed:

Ovennævnte to A-kasser ligger i den dyre ende og du vil kunne spare penge ved at vælge en af de billige tværfaglige A-kasser.


Den billigste tværfaglige A-kasse er i 2021 FTF-A, som optager alle som medlemmer uanset faglig baggrund. Endvidere tilbyder FTF-A en god og billig lønsikring, hvis du ønsker at forsikre dig udover dagpenge.
FTF-A har f.eks. blandt deres medlemmer uddannede skov- & Landskabsingeniører, jordbrugsteknologer og kort- og landmålingsteknikere.
Der er ikke i de tværfaglige a-kasser noget krav om at du samtidig skal være medlem af en fagforening.

A-kasse for højtuddannede:

Er du kandidat, bachelorer eller studerende på studieretninger inden for anvendt videnskab i jordbrug, naturforvaltning, miljø, energi, ressourceøkonomi, fysisk planlægning, biotek og fødevarer?

Akademikernes A-kasse er den billigste a-kasse for akademikere, herunder ingeniører.

Du kan søge optagelse i Akademikernes A-kasse eller MA A-kasse, hvis du læser til kandidat eller bachelor.
Hvis du læser på en erhvervsakademi­uddannelse eller professionsbachelor­uddannelse vil det være oplagt at søge optagelse i den tværfaglige A-kasse, der bedst dækker dit fagområde.
FTF-A vil være oplagt at vælge. De har mange medlemmer med mellemlange uddannelser inden for energi og miljø.
Både Akademikernes A-kasse, MA A-kasse og FTF-A tilbyder gratis medlemskab til studerende, og Akademikernes A-kasse og FTF-A er begge blandt de billigste når du er færdig med studiet.

Eksempler på uddannelser inden for området energi og miljø på erhvervsakademi- eller professionsbachelor niveau:
Bygningskonstruktør, Diplomingeniør - arktisk teknologi, Diplomingeniør - bygning, Diplomingeniør - bæredygtig energiteknik, Diplomingeniør - forsyningsteknik, Jordbrugsvirksomhed, Skov- og landskabsingeniør, Teknisk Manager Offshore, Byggetekniker, Energiteknolog, Jordbrugsteknolog, Miljøteknolog.

Eksempler på uddannelser inden for området energi og miljø på kandidat eller bachelor niveau og den relevante A-kasse:
MA A-kasse: Agronomi, Akvatisk videnskab og teknologi, Biokemi, Bioteknologi, Bæredygtig bioteknologi, Energi, Jordbrugsøkonomi, Kemi, Miljøbiologi, Miljøteknologi, Vand, bioressourcer og miljømanagement.
Akademikernes A-kasse: Akvatisk videnskab og teknologi, By-, energi- og miljøplanlægning, Byggeteknologi, Bygningers energidesign, Bygningsdesign, Bæredygtig byudvikling, Bæredygtigt design, Bæredygtig energi, Bæredygtig energiteknik, Energiteknik, Energiteknologi, Indeklima og energi, Kemi (civilingeniør), Kemi og bioteknologi, Kemi og teknologi, Kemisk og biokemisk teknologi, Konstruktion og mekanik, Konstruktionsteknik, Miljø og ressource management, Miljø- og naturressourceøkonomi, Miljørisiko, Miljøvidenskab, Naturressourcer, Produktion og konstruktion, Teknisk geologi, Urbant design, Vand og miljø, Vindenergi.

Kilde: FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og AC.

Mere om A-kasse og dagpenge

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Forenkling af reglerne om rådighed og sanktioner

Forenkling af reglerne om regulering og tilbagebetaling

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Seneste blog indlæg

Store fagforeninger støtter nu nedsættelse af dimittendsats

Udgivet den 2. November, 2021 af A-kasser.dk

De to store fagforeninger for akademikere, IDA og MA, er nu parate til at acceptere en sats på 9500 kroner, hvis den nuværende dimittendsats på 13.815 kroner bliver fastholdt i de første tre til seks måneder Læs mere...

Regeringen foreslår ændring af dagpengesatser

Udgivet den 7. September, 2021 af A-kasser.dk

Som en del af regeringens reformpakke der skal være med til at øge arbejdsudbuddet, foreslår regeringen ændring af dagpengesatsen. Nyuddannede uden børn skal have mindre mens andre ledige skal have kr. 5.000 mere om måneden i de første 3 måneder med ledighed. Læs mere...

COVID-19 suspension og forlængelse af dagpengeret - få overblikket

Udgivet den 10. Februar, 2021 af A-kasser.dk

Siden marts 2020 er der af flere omgange som følge af COVID-19 vedtaget lovændringer der enten suspenderer dagpengeforbruget eller forlænger dagpengeretten - få overblikket her Læs mere...

Højere dagpenge kan kickstarte økonomien

Udgivet den 27. Maj, 2020 af A-kasser.dk

Hvis politikerne vil sætte gang i forbruget efter corona-krisen ved at udbetale penge til danskerne, er det mest effektive at give dem til Læs mere...

Gå til bloggen

Hjælp?